من می‌توانم نتیجه آزمون شمارا پیش‌ بینی کنم!

توی سال‌های زیادی که مشاور بودم، به تجربه دریافتم که علت تفاوت در نتایج دانش‌آموزان مختلف، تفاوت در نحوه تفکر و باورهای اون‌هاست! رتبه‌های برتر یه شکل تفکری دارن که دانش‌آموزان دیگه نمی‌تونن اون‌طوری فکر کنن. الان هر دانش‌آموزی رو ببینم و چند سوال ازش بپرسم، می‌تونم حدس بزنم حدودا چه رتبه‌ای رو در کنکور کسب می‌کنه. این سوالات رو در قالب این‌ آزمون برای تو هم آماده کردم تا بتونی یه پیش‌بینی از نتیجه کنکورت داشته باشی. پیشنهاد می‌کنم قبل از شرکت در این آزمون ویدئویی که برات قرار دادمو ببینی. چون فقط یک بار می‌تونی در این آزمون شرکت کنی، لازمه با اطلاعات درست آزمون بدی تا بتونی به درستی پیش‌بینی نتیجت رو ببینی.

به سوالات این آزمون با دقت تمام جواب بده. امیدوارم بهترین نتیجه رو دریافت کنی. اگه سوالی هم داشتی می‌تونی در بخش ارتباط با ما و یا از طریق چت زنده با کارشناس سایت، سوالتو مطرح کنی.

برات آرزوی موفقیت دارم.

مسعود محمدی، مشاور تحصیلی و مدیر سایت انگیزش پلاس

کنکور، از نظر من یه بازیه. یه بازی مثل بقیه بازی‌های جهان. مثل همه ورزش‌ها.

وقتی می‌خوایم در یک بازی شرکت کنیم، قدم اول، یادگیری قواعد بازیه. اگه قاعده بازی رو ندونیم، واقعا فرقی نمی‌کنه چقدر تلاش می‌کنیم تا در این بازی برنده بشیم، قدم اول رو نتونستیم به درستی انجام بدیم و همین موضوع مارو نسبت به بقیه عقب می‌ندازه.

بذارین باهم یک مثال رو بررسی کنیم:

فرض کنین شما آرزو داشتین که فوتبالیست خیلی مشهوری بشین. از بچگی همه رویا و آرزوتون این بوده که در مسابقات مختلف شرکت کنین، قهرمان بشین و از شما به عنوان یک اسطوره یاد بشه. کلی خودتونو جای الگوهای فوتبالیتون گذاشتین و ساعت‌ها موفقیتتون در آینده رو تجسم کردین. بارها توی خواب دیدین که قهرمان مسابقات جام جهانی فوتبال شدین. به همه گفتین که من میخوام فوتبالیست بزرگی بشم و درآمد بسیار زیادی رو کسب کنم. خلاصه این‌قدر عاشق فوتبالین که نه تنها همه این عشق شمارو به فوتبال فهمیدن، بلکه خودتونم حتی یه روز نمی‌تونین از این عشق فاصله بگیرین.

بعد از مدت‌ها، شما توسط یک مربی به مسابقات فوتبال که اتفاقا خیلی هم مهمه دعوت میشین. از شادی در پوست خودتون نمی‌گنجین و با کلی خوشحالی منتظرین تا بازی شروع بشه و به رویای بچگیتون برسین. از ماه ها قبل برای این مسابقه برنامه ریزی کردین. هزارها ساعت تمرین کردین تا بدنتون روی فرم باشه و الان حسابی آماده این. خلاصه هرکاری از دستتون برمیومده برای موفقیت در این مسابقه فوتبال انجام دادین. کلی زحمت و سختی کشیدین و از هیچ تلاشی فروگذار نبودین.

بالاخره مسابقه اصلی شروع میشه!

شما هم به عنوان یک بازیکن فرصت این رو دارین که خودتونو نشون بدین و به جایگاه های بالا در فوتبال برسین. در بازی حضور دارین و تمام تلاشتونو می کنین برای تیمتون مثمرثمر باشین تا این که در یک لحظه، توپی که در محوطه جریمه خودتون هست رو با دست می‌زنین و داور خطا اعلام می‌کنه. به دلیل لمس عمدی توپ در محوطه جریمه، کارت قرمز می‌گیرین و از بازی اخراج میشین. به تیم حریف هم یک پنالتی داده میشه و در نهایت تیم شما به خاطر این اشتباه ساده بازی رو می‌بازه. شما نه تنها مورد تحسین قرار نمی‌گیرین، بلکه مربی و هم‌بازیاتون به شدت ازتون شاکین و در نهایت از تیم اخراج میشین و در فوتبال به هیچ‌ جایی نمی‌رسین و همه آرزو‌ها و رویاهاتون به باد میره.

این داستان شاید براتون خنده‌دار باشه، اما یه مثال واضح از عملکرد بعضی از دانش‌آموزان کنکوریه. این‌که یه فوتبالیست با کلی امید و آرزو تمرین کنه و خودشو برای مسابقات آماده کنه، اما بدیهی‌ترین قوانین فوتبال رو یاد نگیره و بخاطر اشتباهات کاملا بچگانه هم خودشو از بازی محروم کنه و هم تیمشو از مسابقات حذف کنه، چیزیه که برای ما خیلی عجیبه. اما جالبه بدونین که خیلی از دانش‌آموزان با کنکورشون همین برخورد رو می‌کنن.

اونا با کلی امید و آرزو و انگیزه ساعت‌ها مطالعه می‌کنن.

کلی زحمت می‌کشن. میلیون‌ها تومان هزینه مشاور و کلاس و کتاب و ابزار آموزشی می‌کنن اما هیچ نتیجه‌ای نمی‌گیرن. شاید شما هم دیده باشین، منی که مشاورم هرسال تعداد بسیار بالایی دانش‌آموز رو می‌بینم که واقعا پرتلاشن، اما توی کنکور رتبه‌هایی کسب می‌کنن که به هیچکس روشون نمیشه بگن. اما از اون‌طرف وقتی به مصاحبه‌های رتبه‌های برتر رجوع می‌کنم می‌بینم ساعت مطالعه اون‌ها به طور میانگین بین ۶ تا ۱۰ ساعت بوده!

پس چرا خیلیا با وجود این‌که بیشتر از رتبه‌های برتر زحمت می‌کشن، به نتیجه اون‌ها دست پیدا نمی‌کنن؟!

جواب در همون مثالیه که براتون گفتم. اولین چیزی که ما باید در مورد کنکور یاد بگیریم، قوانین موفقیت در این رقابته. ما اول باید قانون بازی در کنکور رو یاد بگیریم تا بعد در این چارچوب بهترین عملکرد خودمونو نشون بدیم.

بعد از این همه صحبت، شاید براتون سوال شده باشه که حالا قانون بازی کنکور چیه؟

چطور می‌تونیم قانون موفقیت در کنکور رو یاد بگیریم و بعد در اون موفق بشیم؟

خب، ببینین دوستان من! من می‌خوام قوانین بازی کنکور رو به دو دسته تقسیم کنم:

دسته اول: قوانینی که تا الان خودتون هم اون‌هارو می‌دونستین!

همه اون چیزهایی که تا الان از مشاورین مختلف شنیدین، بخشی از قوانین بازی کنکوره. این که آدم باید استمرار داشته باشه، تلاش کنه، درس بخونه، برنامه‌ریزی منظم و مشخص داشته باشه، از حاشیه‌ها دست بکشه و … . اینارو هممون می‌دونیم و باید سعی کنیم اون‌هارو توی زندگیمون رعایت کنیم.

یعنی اگه دانش‌آموز کنکوری هستی و این قوانین ساده مثل درس‌خوندن منظم و برنامه‌ریزی داشتن و … رو رعایت نمی‌کنی، واقعا چطور انتظار داری در کنکور بتونی موفق بشی؟ مشخصه که این چیزا اصول اولیه موفقیت در کنکوره و خیلیامونم داریم انجامش میدیم. مشکل در شناخت و اجرای این قوانین نیست. چون انصافا تعداد بسیاری از بچه‌ها سعیشون اینه که قوانین درسته اول رو به بهترین شکل در مسیر موفقیت کنکورشون رعایت کنن. اما مساله در قوانین دسته دومه.

دسته دوم: قوانینی که تا الان اونارو نمی‌دونستیم!

اون‌جایی که بین رتبه‌های برتر و دانش‌آموزان پرتلاشی که نتیجه نمی‌گیرن فاصله ایجاد میشه این‌جاست. خیلی از دانش‌آموزان رو میشناسیم که واقعا پرتلاشن، منظم درس می‌خونن، برنامه‌ریزی حرفه‌ای دارن و از هیچ کاری برای موفقیت در کنکور فروگذار نیستن، اما باز رتبه‌ای که کسب می‌کنن اصلا رتبه خوب و مناسبی نیست!

اینجاست که باید بگیم عدم شناخت از قوانین دسته دومه که باعث میشه همه تلاش‌های دانش‌آموزان به باد بره. و تمامی رتبه‌های برتر، آگاهانه یا ناخود‌آگاه، از این قوانین به بهترین شکل استفاده کردن و بعد تونستن در رقابتی مثل کنکور به موفقیت دست پیدا کنن.

‌این قوانین، همون چیزاییه که در این آزمون در موردشون ازتون سوال پرسیدم. به عنوان مثال، یکی از قوانین فوق العاده که بسیار به نتیجه گیری شما کمک می کنه و رتبه های برتر اون رو دارن اینه:

فارغ از این که چه اتفاقی بیرون از من بیفته، من باور دارم که رتبه برتر کنکور میشم.

این یک باور فوق العادس که هرکس بتونه اون رو بسازه، محال ممکنه به نتیجه دست پیدا نکنه. شاید الان خیلی از شما بگین این که کاری نداره! منم این جمله رو تکرار میکنم و میگم. پس رتبه برتر میشم؟

نه! شما مفهوم باور رو خوب درک نکردین! باور ساختن، تکرار کردن یه جملات خاص که نیست! باور کردن این جمله که گفتم، یه سری نشونه های خاص داره. نشونه کسی که باور کرده بیرون از خودش هر اتفاقی که بیفته به نتیجه می رسه، اینه که اون فرد اصلا اخبار رو دنبال نمی کنه. نمیره تو بازی کسانی که همیشه حاشیه هایی ایجاد می کنن تا معروف بشن.

این دانش آموز اصلا کاری نداره که سوالات لو رفت یا نرفت! یا صندلی های فلان دانشگاه فروش میره یا نمیره! و کلا این آدم تمرکزش از بیرون برداشته شده و همه تمرکزش روی خودشه. این جور آدما اصلا تو شبکه های اجتماعی فعال نیستن. اینستاگرام ندارن و بجای اینکه وقتشونو صرف چیزای پوچی مثل اینستاگرام کنن، همون زمان رو میذارن روی یادگیری نکات جدید و ایراداشونو برطرف می کنن.

بخشی از سوالات آزمون پیش بینی سوالات کنکور، مربوط به دسته اوله. این که نمره و درصد و تراز و ابزار آموزشیت چیه، خیلی مهمه. اما جزو قوانین دسته اول بررسی میشه. اما بخش مهمتر این سوالات به دسته دوم قوانینی که برای موفقیت لازمه برمیگرده.

وقتی توی این آزمون شرکت کنی، ایراداتت یکی یکی درمیاد. مخصوصا در زمینه باورها. و بعد با استفاده از ویدئوهایی که در انتهای آزمون بهت معرفی می کنم، روش کار روی اون باور اشتباه رو پیدا کن. شرکت در این آزمون می‌تونه شروع موفقیت‌های تو باشه. برات آرزوی بهترین اتفاقات رو از درگاه الله یکتا، تنها، و تنها، و تنها قدرت حاکم بر جهان هستی دارم دوست من.

ارادتمند

مسعود محمدی، مشاور تحصیلی و مدیر سایت انگیزش پلاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید